تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

23rd ژوئن 2019

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

امروزه طبق صحبت طراحان و معماران، استفاده از رنگ های مختلف در فضای داخلی خانه بر روی روان انسان ها تاثیر بسیاری می گذارد. در واقع رنگ عنصر ترکیبی از نور است که احساس های مختلفی مثل غم، شادی و یا هیجان را پدید می آورد که این اثرگذاری بر روی جنسیت و نژاد های مختلف متفاوت است. رنگ ها مهم ترین فاکتور از دکوراسیون داخلی محسوب شده و منشا انتقال احساس محسوب می شوند. حتی می توان با استفاده ی درست از رنگ ها میزان خلاقیت و هوش را افزایش داد. این موضوع شاید به ظاهر نکته ی ظریفی بنظری برسد اما بسیار کاربردی است و اگر تازه عروس های ما قبل از خرید جهیزیه، هدفمند تر برای خرید اقدام کنند زندگی شان در آینده آرامش و شادی بیشتری خواهد داشت.

اینکه در دکوراسیون خانه ی خود از چه رنگ هایی استفاده کنید، علاوه بر روشنایی خانه و روحیه تان تاثیر زیادی بر چگونه دیده شدن وسایل خانه شما نیز دارد؛ پس اگر میخواهید اسباب خانه تان به زیباترین شکل به نمایش گذاشته شود نباید از تاثیر رنگ ها غافل شوید.

در این مقاله قصد داریم به تاثیر هر رنگی بر روی انسان ها دقیق صحبت کنیم:

مقاله مرتبط: ۱۵ کار خانگی برای خانم ها که آن ها را به درآمد میلیونی می رساند.

۱_ رنگ سفید

رنگ سفید نمادی از آرامش و پاکی است. رنگ های روشن باعث بزرگتر نشان دادن محیط خانه ی شما می شود و محیط خانه ی شما را پر نور تر نشان می دهد. رنگ سفید مناسب ترین رنگ برای پس زمینه است. اگر قصد دارید تابلو های دیواری و مبل های رنگی جلوه ی بیشتری پیدا کنند کافی است رنگ دیوارها و رنگ کف پوش ها را سفید انتخاب کنید. به طور کلی در محیطی که رنگ سفید در آن به کار رفته قدرت مانور و خلاقیت بیشتری را خواهید داشت.

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

۲_ رنگ سیاه

رنگ سیاه نماد قدرت، سلطه طلبی، غم و رسمیت است. این رنگ جزو رنگ های خنثی است که ترکیب آن با سفید یک حالت تعادلی ایجاد کرده و یک جلوه ی فوق العاده ای ایجاد می کند. البته احساس غم آلودی که دارد بیشتر از رنگ سیاه مطلق در مراسم های عزاداری و سوگواری استفاده می شود.

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

۳_ رنگ صورتی

نمادی از معصومیت، خوش رویی و رومانتیک بودن است. در جامعه ما معروف است که بیشتر دختربچه ها از این رنگ در اتاق ها و وسایل خود استفاده می کنند اما شما هم می توانید در محیط پذیرایی خودتان از رنگ صورتی کم رنگ استفاده کنید چرا که تیره ی آن ایجاد هیجان و انرژی زیادی می کند اما روشن آن باعث ایجاد احساس آرامش می شود. در روانشناسی رنگ ها از رنگ صورتی روشن به عنوان رنگ ضد افسردگی و گوشه گیری استفاده می شود.

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

۴_ رنگ آبی

رنگ آبی جزو رنگ های سرد محسوب می شود و نمادی از حس اعتماد، آرامش و محافظه کارانه است. رنگ آبی به نسبت بقیه رنگ ها از آرامش بیشتری برخوردار است و یجورایی حس منطق، آرامش، وفاداری، تمرکز و سکون را انتقال می دهد. البته که طیف های مختلف این رنگ متفاوته و این میزان آرامش و سکون هم به نسبت متغییر است. رنگ آبی فشار خون، سرعت تنفس و ضربان قلب را پایین می آورد. به همین دلیل آن را آرام کننده، آرامش بخش و صلح آمیز در نظر می گیرند و اغلب برای طراحی دکوراسیون داخلی اتاق خواب و حمام توصیه می شود از رنگ آبی استفاده کنید. رنگ آبی را اگر به عنوان رنگ اصلی در نظر گرفتید با رنگ های گرم آن را ترکیب کنید تا کمی یکدیگر را متعادل کند. آبی تیره دارای اثر متضاد است، احساس افسردگی و غم و اندوه را فرا می خواند. بنابراین از رنگ های آبی تیره در طرح رنگ اصلی استفاده نکنید.

 

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

۵_ رنگ قرمز

مادر تمام رنگ ها، رنگ قرمز است. قرمز گرم ترین رنگ بین رنگ ها محسوب می شود. این رنگ نماد عشق، گرما، هیجان و انرژی است. رنگ قرمز انرژی را بالا می برد و باعث جلب توجه می شود. استفاده از آن در اتاق نشیمن نشان می دهد شما فردی برونگرا و عاشق هستید و علاقه مند به رفت و آمد. اما گاهی بخاطر هیجان بالایی که این رنگ دارد ممکن است باعث عصبی شدن افراد شود. قرمز ریسک پذیری بالایی دارد. اتاق غذاخوری و درب ورودی ساختمان، مکان های مناسبی برای استفاده از رنگ قرمز است. افراد را تحریک به صحبت و ارتباط بیشتر می کند. بخاطره هیجان بالا آدرنالین خون را بالا می برد و چندان مناسب اتاق خواب نخواهد بود.

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

۶_ رنگ نارنجی

نمادی از انرژی ، اعتماد به نفس و احساس گرمی یا صمیمت است و ترکیبی از رنگ زرد و قرمز است. استفاده از این رنگ در مکانی مانند اتاق نشیمن که افراد خانواده دور هم حضور دارند, جوی گرم و پرنشاط به ارمغان می آورد. رنگ نارنجی نشان دهنده ی برونگرایی است و درجه کمتری از رنگ قرمز است. استفاده از این رنگ در اتاق نشیمن که محل دورهمی خانواده هاست توصیه می شود.

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

۷_ رنگ زرد

رنگ زرد نماد هیجان و شادی است. طیف کم رنگ آن احساس سرزندگی منتقل می کند و طیف پر رنگ آن حس گرم و آرامی را ایجاد می کند. فضا را روشن و جذاب می کند و نباید در اتاق خواب از آن استفاده شود چرا که ذهن را برای درگیری فکری بیشتر تحریک می کند. این رنگ یک انتخاب عالی برای طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه، اتاق غذاخوری و حمام است، جایی که انرژی زا و امید بخش است. در راهروها و ورودی ها و فضاهای کوچک، رنگ زرد می تواند احساس گستردگی و استقبال را القا کند. همچنین به نظر می رسد نوزادان در اتاق های زرد رنگ بیشتر گریه می کنند. در مقیاس بزرگی این رنگ، تمایل به ایجاد احساس ناامیدی و خشم دارد. این رنگ نباید به عنوان رنگ پس زمینه و اصلی مورد استفاده قرار گیرد.

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

۸_ رنگ خاکستری

نماد بی تفاوتی و بی احساسی است و جزو رنگ های خنثی محسوب می شود. به خودی خود این رنگ تنها جذابیت ندارد و فقط زمانی این رنگ جلوه می کند که در کنار بقیه رنگ ها باشد. خاکستری منطق زیادی در آن نهفته است. استفاده ی زیاد از آن باعث یکنواختی و کسل شدن محیط می شود.

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

۹_ رنگ سبز

رنگی از جنس طبیعت است و نشان دهنده ی سرزندگی است. این رنگ جزو آرام ترین رنگ ها برای چشم است و ترکیبی از طراوت آبی و زرد می باشد. رنگ سبز مناسب هر مکانی در خانه است. پذیرایی، آشپزخانه، اتاق خواب و … چرا که بسیار آرامش بخش است. رنگ سبز مشوق باز کردن گره های روحی ست و گرمای کافی برای ترویج آسودگی و با هم بودن را نیز داراست. رنگ سبز زمانی که به عنوان زمینه ی اصلی برای دکوراسیون داخلی فضا استفاده می شود دارای اثر آرام بخش است. این یک باور است که سبز استرس را می کاهد و برای تمدد اعصاب به افراد کمک می کند. همچنین این باور وجود دارد که سبز به باروری کمک می کند، پس یک انتخاب عالی برای اتاق خواب است.

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

۱۰_ رنگ بنفش

گران بها، دراماتیک و ارزشمند است و نشان دهنده ی جلال و شکوه است. این رنگ با تجملات و خلاقیت ارتباط نزدیکی دارد. در طراحی داخلی رنگ بنفش به عنوان یک رنگ ثانویه به طرح عمق می بخشد. ورژن های روشن تر بنفش مثل بنفش کم رنگ، اسطخودوسی و یاسی، همان خصوصیت آرامش بخش آبی را به اتاق خواب می دهد، اما بدون خطر احساس سردی و بی روحی.

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

مقاله مرتبط: رنگ چه نقشی در دکوراسیون داخلی خانه ها دارد؟

 

 

تضاد و تناسب رنگ ها

برای داشتن یک دکوراسیون جذاب که علاوه بر چشم نوازی و ایجاد حس آرامش تمام آیتم های تزئین خانه را به درستی نمایش بدهد، باید با رنگ های متناسب و متضاد آشنا شویم.

 

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

 

دایره ی رنگ ایتن شامل سه رنگ اصلی زرد، قرمز و آبی و رنگ هایی که از ترکیب آن ها بدست می آیند، می شود. در این دایره، رنگ های مقابل هم، رنگ های مکمل یا متضاد هستند و رنگ هایی که بین  هر دو رنگ اصلی قرار دارند، متناسب اند.

در واقع با کنار هم قرار دادن رنگ های متناسب، هارمونی و یکنواختی حاصل می شود؛ برای ست کردن وسایل از کنار هم قرار دادن این رنگ ها بهره می گیریم.

ولی رنگ های مکمل رنگ هایی هستند که از ترکیب آن ها رنگ سفید حاصل می شود و در واقع یکدیگر را خنثی می کنند؛ هرگاه بخواهیم وسیله ای را بیش از حد معمول به نمایش بگذاریم و ذهن مخاطب را درگیر آن بکنیم، به طوری که رنگ آن علی رغم تضاد با محیط، از جذابیت محیط کم نکند، از رنگ های مکمل در کنار هم استفاده می کنیم.

 

تک رنگ یا چند رنگ؟

اگر می خواهید ساده ترین روش چیدمان را انتخاب کنید و دکوراسیون تک رنگ داشته باشید، باید بدانید که چندان کار ساده ای در پیش ندارید زیرا پیدا کردن وسایلی با رنگ های متناسب و نزدیک بهم کمی دشوار است؛ همچنین باید چیدمان را طوری انجام دهید که محیط برخلاف سادگی و تک رنگ بودن، خسته کننده و بی روح نباشد؛ از این روش در دکوراسیون اتاق کار و اتاق خواب و آشپزخانه ی خانه های مدرن استفاده می شود.

در این روش می توان از رنگ های خنثی مثل سفید یا سیاه برای دیوار ها و کفپوش استفاده کرد و رنگ های متناسب را به وسیله ی بالش ها و پرده ها و صندلی ها به دکور اتاق اضافه کرد.

اما اگر دوست دارید خانه تان پر از رنگ و شور و نشاط باشد، باید قید سبک مونوکروماتیک را زده و دست به قلم شوید؛ البته که استفاده از رنگ ها در دکوراسیون منزل دست شما را باز تر می گذارد ولی همین آزادی عمل باعث سختی کار خواهد شد. استفاده از رنگ های مورد علاقه تان که علاوه بر در دسترس بودن، قابل ترکیب کردن هم باشند، چندان کار ساده ای نیست.

 

تاثیر استفاده از رنگ های مختلف در دکوراسیون داخلی

 

برای داشتن خانه ای با دکوراسیون رنگی، چندین سبک و روش متفاوت وجود دارد منتها اصل اساسی تمام آن ها این است که استفاده از رنگ های مختلف باعث ایجاد شلوغی و تشویش در خانه نشود.

شما می توانید با استفاده از رنگ های آبی لاجوردی، طلایی، بنفش و قرمز خانه خود را به سبک سلطنتی (باروک) چیدمان کنید؛ یا با استفاده از هر رنگی که خواستید و فقط با چیدمان درست از سبک ماوریک استفاده کنید؛ و سبک های دیگری که به کمک آن ها می توانید نزدیک ترین دکوراسیون به سلیقه ی خود را داشته باشید.

 

انتخاب رنگ

در آخر باید در نظر داشته باشید که سلیقه نباید تنها ملاک انتخاب رنگ دکوراسیون خانه ی شما باشد؛ شما برای این دکوراسیون هزینه و زمان صرف می کنید و قطعا برای مدتی طولانی آن را تغییر نخواهید داد، به این مسئله توجه کنید نباید دکوراسیونی انتخاب کنید که به سرعت برای تان تکراری شود.

تاثیر رنگ ها را جدی بگیرید، اینکه رنگ مورد علاقه تان که تصمیم دارید از آن برای رنگ دیوار ها استفاده کنید، در دراز مدت بر روحیات شما تاثیر منفی خواهد داشت یا خیر؛ یا اینکه آن رنگ برای اتاق نشیمن مناسب تر است یا اتاق خواب و یا در تمام ساعات روز به خانه تان جلوه ی خوبی می دهد یا فقط برای ساعات خاصی چشم نواز است؛ همه این ها مواردی هستند که قبل از انتخاب رنگ باید به آن ها دقت کنید.

همچنین باید اندازه اتاق را در نظر داشته باشید؛ اگر خانه ای بزرگ دارید که پر کردن آن با اسباب خانه کار دشوار و پرهزینه ای است، رنگ های گرم را انتخاب کنید که اتاق های تان را پر تر و وسایل تان را چشم گیر تر نشان می دهند؛ وگرنه از رنگ های سرد و خنثی استفاده کنید تا خانه تان بزرگ تر و دلباز تر به چشم آید.

دسته بندی مطالب: روانشناسی , سبک زندگی

مطالب مرتبط :

فرستادن دیدگاه