تفاهم داشتن یعنی چی؟ تفاهم داشتن در ازدواج
تفاهم داشتن یعنی چی؟ یعنی شبیه بهم بودن؟ یعنی اگر من از غذایی خوشم نیومد شما هم نباید دوست داشته باشی؟
یکی از عواملی که همیشه در انتخاب شریک زندگی باید در نظر گرفت داشتن تفاهم است اما تفاهم داشتن واقعی به چه معناست؟ برداشت شما از آن چیست؟ در این مقاله قصد داریم دقیق تر به این موضوع بپردازیم.
تفاهم داشتن به معنی نبود اختلاف نیست!!!!
تفاهم یعنی یکدیگر را درک کردن و علت رفتارهای دیگری را متوجه شدن و در عین متفاوت بودن ارزش ها، باورها و سلیقه، به فرد مقابل احترام گذاشتن. در واقع تفاهم یه شبه به وجود نمی آید اما لازم به بودن یکسری زمینه هایی است که شرایط را برای داشتن آن بیشتر مهیا می کند. زن و مرد باید علاوه بر تفاوت های فردی خود که حاصل عوامل ارثی، محیطی و رشد در طول زمان است، یکدیگر را درک کنند، زبان یکدیگر را بفهمند، تفاوت در سلیقه ها را بشناسند و در عین تلاش برای خودسازی و تکامل، یکدیگر را همان گونه که هستند بپذیرند.
در این مقاله قصد داریم بیشتر راجب برداشت ها و مفاهیم اشتباه از تفاهم صحبت کنیم.
مقاله مرتبط: در کنار همسرتان خوشبخت باشید
۱_ باید شبیه هم باشید!
آیا شما که با برادر، خواهر و یا دختران و پسران فامیل در یک محیط رشدی به نسبت مشترک و یا با ارزش های مشابه رشد کرده اید، به یکدیگر خیلی شباهت دارید؟ تفاوت سلیقه ای در هیچ موردی ندارید؟ حال تصور کنید فردی از یک خانواده ی دیگر با محیط و اخلاقی متفاوت رشد کرده است. این انتظار معقول است که باید خیلی مشابه شما باشد؟ مسلما نیست و هر کسی حتی اگر شرایط رشد یکسان با شما هم داشته باشد صاحب شخصیت و سلیقه ای متفاوت است. اصل در این است که بتوانید این تفاوت ها را درک کنید.
۲_ آیا طالع بینی خطکش مناسبی برای سنجیدن اندازه تفاهم است؟
کتاب ها و مقالات زیادی دیده می شود که در این زمینه مطالبی به چاپ رساندند و خیلی ها یکدیگر را بر اساس سال و ماه متولد شده قضاوت می کنند. آن هم برای یک عمر زندگی مشترک! همان طور که خود خدا هم می فرماید هیچ دو نفری را مثل هم خلق نکرده است و هرکس شخصیت متفاوتی دارد و فال و طالع گزینه ی مورد اعتماد برای قضاوت آدم ها نخواهد بود. تست های شخصیت شناسی و متقابلا تحلیل یک روانشناس با تجربه منبع معتبرتری برای شناخت بیشتر خواهد بود.
۳_ خود محوری سد رسید به تفاهم است.
بعضی ها فکر می کنند با هیچ کس نمی توانند تفاهمی داشته باشند و اتفاقا ایراد هم از دیگران است! اما گاهی لازمه ما نگاهی به خودمان و درونمان بندازیم. شاید ایراد از خودمان باشد! زندگی مشترک یعنی پابه پای هم پیش رفتن. یعنی گاهی از خود گذشتن ها و در کنار آن لذت بردن از کنار هم بودن ها. “زمینه ی تفاهم داشتن” با “تفاهم داشتن” دو بحث متفاوت است و در اینکه شما یکسری نقطه مشترکی با یکدیگر باید داشته باشید شکی نیست. امااا در زندگی که بعدا با یکدیگر تشکیل می دهید خیلی از تفاهم ها ساخته می شود که با تبدیل کردن “خود محوری” به “ما محوری” قابل حل خواهد بود.
اما تفاهم واقعی به چه معناست؟
دیدگاه های روانشناسی زیادی در این مورد است که ما در این قسمت به ۶ مورد آن اشاره می کنیم:
۱_ هر دو پخته و مستقل باشند.
اکثر روانشناسان بر این عقیده هستند که قبل از ازدواج هر دو باید به یک استقلال مشخصی برسند و درک لازم از زندگی و ازدواج داشته باشند که این موضوع به مرور و با بالا رفتن سن اتفاق می افتد. در واقع ازدواج در سن های بالاتر ثبات بیشتری دارد و هر دو بهتر می دانند دقیقا چه اهدافی از ازدواج دارند.
۲_ هر دو علاوه بر دوست داشتن یکدیگر، خود را هم دوست داشته باشند.
شما هنگامی به کسی عشق می ورزید که اول خود را دوست داشته باشید. شما پیش از عشق ورزیدن نیاز به احساس امنیت و عزت نفس دارید و داشتن این ویژگی در روابط صمیمانه الزامی است.
۳_ تعادل بین با هم بودن و تنها بودن
روانشناسان اعتقاد دارند داشتن یک رابطه گرم و صمیمی، هنر حفظ یکسری فاصله هاست. گاهی باید به تنهایی آدم ها احترام گذاشت و اجازه بدهیم در خلوت خودشان راحت باشد و اگر نتوانیم لحظاتی خوش بدون کسی برای خودمان رقم بزنیم دچار مشکل خواهیم شد.
۴_ خودآگاهی
برای درک تفاهم در درجه اول، لازم به شناخت خودمان است. تا ندانیم کی هستیم و چه چیزی می خواهیم چطور می توانیم فرد دیگری رو درک کنیم و نیازهایش را تشخیص دهیم؟ هر کسی باید نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسد و در جهت رشد فردی و رفع اشکالات خود قدم های موثری بردارد. در این شرایط است که شما زمینه ی تفاهم بیشتر را فراهم کرده اید.
۵_ جسارت لازم در بیان نظرات و خواسته ها
برای صمیمیت بیشتر، هر کسی باید شجاعت لازم را در جهت عنوان خواسته ها و نظراتش داشته باشد. جسارت به این معنی است که آنچه را می خواهید به طور شفاف، مستقیم و به شیوه درست بیان کنید. افرادی که جسارت لازم را ندارند، یا پرخاشگری می کنند و یا دیگران را برای رسیدن به خواسته های شان فریب می دهند. “خشونت” با “جسارت” متفاوت است. پرخاشگری به منظور سلطه گری است اما جسارت یعنی شجاعت بیان حرفی به شیوه ی صحیح آن.
۶_ هر دو در شغل و حرفه خود ثبات داشته باشند.
طبیعی است که گاهی سردرگمی درمیان رشته ای که می خوانیم و یا شغلی که داریم برایمان پیش بیاید، اما قبل از ازدواج در این زمینه باید به ثبات هایی برسیم و همین موضوع را هم انتظار داشته باشیم چرا که کنار امنیت مالی که شغل برایمان ایجاد می کند باعث یک امنیت هیجانی می شود که فرصت را برای شناخت و ارتباط بیشتر با دیگری فراهم می کند.
توصیه نهایی و پیشنهاد ما به شما فهم درست و دقیق تر کلمه ی تفاهم است و شناخت عواملی است که قبل از ازدواج در جهت شناخت بستر ایجاد تفاهم و بعد از ازدواج در راستای گسترش این تفاهم کمک می کند.
مقاله مرتبط: ۷ نکته ساده برای تفاهم بیشتر در زندگی مشترک
دسته بندی مطالب: مجله عروس