۵ پیام مفید از داستان ازدواج حضرت محمد (ص) با خانم خدیجه

20th نوامبر 2018
5 پیام مفید از داستان ازدواج حضرت محمد(ص) با خانم خدیجه

۵ پیام مفید از داستان ازدواج حضرت محمد(ص) با خانم خدیجه

 

دهم ربیع الاول سالروز ازدواج حضرت محمد و حضرت خدیجه است. باتوجه به این مناسبت فرخنده قصد داریم از ویژگی های عروسی و ازدواج این دو بزرگوار بگوییم تا بتوان به عنوان الگویی نمونه از آن برای خود و یا عزیزانمان استفاده کنیم.

ازدواج پیامبر با حضرت خدیجه شباهتی به ازدواج های امروزی ندارد، و صاحب ویژگی های خاص بوده، زیراکه این پیوند نه حاصل دوستی های بی پایه و اساس و زودگذر بوده و نه از انگیزه های مادی و ظاهری که امروزه بسیار رایج شده، نشات گرفته است. قصه ی آشنایی پیامبر با بانوی اول اسلام از سفری اقتصادی شروع شد. که ایشان همسفر کاروان تجاری خدیجه (س) شدند. فاصله طبقاتی از نظر سطح مالی میانشان زیاد بود. بانو خدیجه یکی از ثروتمندترین بانوان حجاز بود، اما ایشان می دانستند آینده ای درخشان در انتظار پیامبر است و بر همین اساس ایشان با خردمندی و با واسطه، پیشنهاد ازدواج به پیامبر عنوان کردند. اما پیامبر اول نپذیرفتند، زیرا که اختلافات رفاهی این اجازه را نمی داد، اما خدیجه این اطمینان به ایشان داد که چقدر وجود پیامبر برایش ارزشمند است.

عموهای پیامبر پس از شنیدن این خبر که در نوع خود بی نظیر بود، شگفت زده شدند و عمه‌های آن حضرت نیز با شنیدن خبر این پیشنهاد، از سوی بانوی حجاز، در بهت و حیرت فرو رفتند، چرا که، اتفاق عجیبی بود!! آنها به اقامتگاه بانوی حجاز رفتند و او را از پدرش «خویلد» یا عمویش، برای پیامبر خواستگاری کردند.

پیامبر اکرم (ص) دارای ویژگی های خاص بود که توجه بانوی ثروتمند حجاز را به خود جلب می کرد. تقوی، پاکدامنی، عفت، امانت داری، حسن خلقی، راستگویی و… حتی باعث پیش قدم شدن این بانو برای داشتن زندگی مشترک با پیامبر شد. خدیجه زنی بود که در اثر ایمان و فداکاری به جایی رسید که خداوند به او سلام رساند. او نه تنها همه ی ناملایمات را تحمل کرد، بلکه تمام تلخی‌های سیاسی و اجتماعی آن روزها را که باعث آزردن پیامبر می شد تسکین می داد و وی را در ادامه سیر الهی‌اش یاری داد، و مایه آرامش پیامبر بود. بانوی بزرگ حجاز، در این زندگی مشترک، پسرانی بدنیا آورد، که همگی آنان در کودکی از دنیا رفتند، و دخترانی به نام‌های «زینب» و «ام کلثوم» و «رقیه» و «فاطمه» به او و پیامبر ارزانی شد که کوچکترین، اما برترین و پرشکوه‌ترین آنان فاطمه (س) بود. ضمن آنکه، پیامبر ۲۵ سال سن داشتند و بانو خدیجه ۴۰سال، که پیمان مقدس ازدواج را امضا کردند.

۱- مهریه حضرت خدیجه

موضوع مهریه پیش آمد، که باید در خور مقام و موقعیت بانوی بزرگ حجاز از سوی پیامبر تقدیم می گردید. در  این هنگام بود که خدیجه دست به کاری عجیب زد! و با هدیه نمودن ۴ هزار دینار به پیامبر، از ایشان خواست که آن را به عنوان هدیه به پدرش بپردازد. اگرچه در یک روایت آماده است، که ابوطالب مهریه بانو خدیجه را از اموال خویش تقدیم کرد.

اکنون دیدگاه جوانان ما به مهریه چگونه است؟! ما منکر جایگاه این امر در ازدواج نمی شویم و جز حقوق هر بانویی آن را می دانیم، اما سختگیری زیاد و در تنگنا قراردادن نامزد خود در این امر، به دور از آیین های اسلامی ماست.

۲_ازدواج بخاطره ثروت؟!

پیامبر همان ابتدا، پس از شنیدن پیشنهاد غیر مستقیم بانو خدیجه، مخالفت کردند، دقیقا بخاطره همین موضوع! چون اختلاف سطح رفاهی زیاد بود، و ایشان ازدواج کردن با کسی را با هدف ثروتمند شدن را در نظر نداشتند وگرنه دلیلی نداشت مخالفت کنند، چه بسا باید خوشحال هم می شدند!

اکنون چقدر ازدواج ها فقط براساس مسایل مالی شکل می گیرد؟ آیا واقعا صرف داشتن ثروت، تضمینی است برای خوشبختی؟! ثروت می تواند بخشی از آسایش مارا تضمین کند، اما اینکه تنها جز معیار ازدواج ما باشد عاقلانه نیست!

 

 

۳_مشورت در امر ازدواج

پیامبر در این باره با عموی خود، ابوطالب مشورت کردند و او را واسطه قرار دادند، خدیجه نیز با عموی خود، ورقه بن نوفل، صحبت کردند آنان در مراسمی و با حضور بزرگان دو خانواده مراسم ساده ی خود را برگزار کردند. متاسفانه خیلی از ازدواج های امروز با نارضایتی و حتی بدون مشورت و صرف خواست خانم و آقا شکل می گیرد. که شاید مشکلات در کوتاه مدت خود را نشان ندهد، اما مطمينا در دراز مدت آن دو، علت مخالفت ها را بیشتر درک خواهند کرد. تصمیم نهایی با خود شماست، اما حتما قبل از شروع زندگی جدید، با افرادی که مورد تاییدتان هستند و صلاحیت دارند مشورت کنید.

 

 

۴_تجملات و ریخت و پاش های افراطی

ازدواج پیامبر با بانو خدیجه بسیار ساده برگزار شد. یکی از بزرگترین موانع و مشکلات جوانان برای ازدواج،‌ تجملات و چشم و هم چشمی‌ها، توقعات و انتظارات بی حد و اندازه اطرافیان است، در حالی‌که سادگی و بی آلایشی در ازدواج اسلامی بسیار توصیه شده است. رنگ و لعاب تجملات گاهی فریبنده است، اما با کمی دید عمیق تر به این موضوع، می توان با برنامه ریزی دقیق، مراسمی با کیفیت و با هزینه کمتر برگزار کرد.

 

 

۵_ زندگی بعد از ازدواج

بانو خدیجه هیچ وقت بخاطره ثروتی که در اختیار پیامبر قرار داده بود، منتی نگذاشت و با همه ی وجود و علاقش این کار را آگاهانه انجام داد. و کاملا به چرایی آن واقف بود. او در برابر ناملایمات و سختی ها همیشه یار و یاور و مرهمی بر زخم های پیامبر بود. به گونه ای که به عنوان یک الگو در تمامی تاریخ اسلام، از این زوج خوشبخت یاد می شود.

 

5 پیام مفید از داستان ازدواج حضرت محمد(ص) با خانم خدیجه

 

کلام آخر:

جمله ی معروفی هست که نقل شده:(کسانی که از تاریخ نیاموزند، باید آن را تجربه کنند.) تاریخ گواه بر زندگی اسلامی و سالم پیامبر با حضرت خدیجه، به همراه ویژگی هایی که به آن اشاره شد، بوده است. همچنین در زمان گذشته نه چندان دور هم،زمان ناظر بر طلاق ها و جدایی های بسیاری بوده، که در اثر بی اهمیت بودن به موارد مهم و اساسی زندگی مشترک به وجود آمده است. انتخاب با خود ماست که چطور و چه راهی را پیش می گیریم، اما افراد هوشمند که به دنبال زندگی سراسر آرامش و خوشبختی هستند، از اتفاقات گذشته، درس می گیرند و الگوی مناسب زندگی ایده آل خود را پیدا می کنند، و همان راه را ادامه می دهند.

 

دسته بندی مطالب: سبک زندگی

مطالب مرتبط :

فرستادن دیدگاه