۸ مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج از دیدگاه کفویت (قسمت دوم)

24th نوامبر 2018
8 مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج از دیدگاه کفویت (قسمت دوم)

۸ مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج از دیدگاه کفویت (قسمت دوم)

دوستان سلام، باتوجه به قولی که به شما عزیزان در مقاله ی قبل (۶ مورد از دلایل اساسی ازدواج و ۸ مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج) داده بودیم، تیم مشاوره تالارنامه، این هفته در ادامه به ۸ مورد از معیارهای مهم در رابطه با کفویت می پردازد.

۱_دینی

ازدواج فردی مسلمان با فرد دیگری که مسیحی می باشد، توصیه نمی کنیم. اصلا بحث شرعی بودن یا نبودن این موضوع را مدنظر نداریم، وبه طور کلی بررسی می کنیم. یک نفر مسجد می رود، و دیگری به کلیسا خواهد رفت. یکی برای امام حسین سینه می زند، و دیگری به سمت پدر مقدس می رود، تا او را پاکش کند. ازدواج با کسی که آیین متفاوتی با شما دارد، بسیار سخت خواهد بود.

اما اگر اختلاف مذهب بود، یعنی فرضا هردو مسلمان باشند، اما یکی سنی و دیگری شیعه…این موضوع ایراد دینی ندارد، اما در نظر داشته باشید، که ما در آیین، عبارت هایمان و مراسمات متفاوت هستیم، و همین امر، موجب بروز مشکلات متعددی خواهد شد.

8 مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج از دیدگاه کفویت (قسمت دوم)

۲_نگرشی

در واقع باید نوع نگاه دو طرف، به ابعاد مختلف زندگی، در ۷۰ درصد موارد، به یکدیگر نزدیک باشد. رفتار ما نشان می دهد، که نگرش ما به چه شکل است. چون رفتار از نگرش، سرچشمه می گیرد. می توانید با سوال هایی که از شما می پرسد، الویت های اورا بشناسید، و یا با دوستانی که با آن صمیمیت زیادی دارد بیشتر آشنا شوید، تا بیشتر به جهت فکری اش نزدیک شوید.

۳_ادراکی

گام اول: میزان درک، فهم و شعور فرد مقابل…شما تصور کنید، فرزندی در دامن پدر و مادری رشد کند، که فاقد درک و فهم لازم باشند، چه اتفاقی می افتد؟! آیا اصلا آن فرزند می تواند فرد مفیدی برای خودش، خانواده اش و یا مردم کشورش باشد؟! بعضی ها فکر می کنند، هرچه مدرک تحصیلی بالاتر باشد، شعور و درک بیشتری با خود به همراه دارد! در صورتی که افراد زیادی را می شناسم، که با وجود تحصیلات عالی از فهم پایینی برخوردار هستند، و چه بسیاری را دیده ام که با مدرک دیپلم و یا پایین تر فوق العاده فهیم و با درک هستند.

گام دوم: میزان تحصیلات…ازدواج فردی با داشتن خانواده ای که اکثرا تیپ دانشگاهی و استادی دارند، با فردی دیگر که خانواده اش اکثرا تیپ مغازه دار هستند، ازدواج مناسبی نخواهد بود. زیرا که با یکدیگر همخوانی لازم را ندارند. موردی بوده که خانم و آقا بعد از ۵ماه قصد جدایی داشتند، و قسمت جالب داستان به این صورت بود، که وقتی مشاور با خانم صحبت می کرد، خانم گفت: (اقوام این آقا همه نقاش، صافکار و… هستند، ولی ما همه درس خوانده ایم!) خوب آیا خانم قبل از ازدواج با آقا از این موضوع آگاهی نداشتند؟!!! بعضی ها در اوایل آشنایی خودشونو توجیه می کنند، که این چیزا مهم نیسسسسسسسست! اما کم کم وقتی هیجان عشق به حالت عادی خود برگشت، متوجه اهمیت و تاثیر این مسیله در زندگی خود خواهند شد، که سازگاری با آن برای یک عمر کار آسانی نخواهد بود. در اینجا باز تاکید می کنم که شخصیت و شعور آدمی به مدرک تحصیلی او ارتباطی ندارد، اما برای ازدواج تناسب داشتن میزان تحصیلات جز موارد مهم و تاثیرگذار است.

اماااااا

منظور ما این نیست که با خودتان بگویید:( خب! فامبل ما ۴تا لیسانس دارند و ۲تا فوق لیسانس…ولی فامیل اونا ۴تا لیسانس دارند به همراه ۱ فوق لبسانس! پس ما کفویت ادراکی نداریم و به درد هم نمی خوریم!!!)

از این کارا نکنید! مته به خشخاش نزنید.

۴_اقتصادی

خانواده ای مغازه دار با درآمد ۲ملیون و صاحب خانه ای دو خوابه ۱۲۰ متری با خانواده ای کارمند با درآمد ۳ملیون و صاحب خانه ای ۲خوابه ۱۳۰ متری، با یکدیگر کفویت اقتصادی دارند.

گام اول: با کسی ازدواج کنید که هم سطح خانواده ی اقتصادی شما باشد. وقتی شما خیلی معمولی هستید و فرد مقابلتون خیلی پولدار، ۲سال بعد وقتی به چالشی برخورد کردید و بحثی شد، بین این دعوا ممکن حرفایی از قبیل منت گذاشتن ماشین مدل بالای آخرین سیستمی باشد، که برای شما خریداری شده است. و نمونه ی آن در کل فامیل شما هم نیست!

گام دوم: نگاه به مسایل مالی و اقتصادی یکدیگر را بشناسید. یعنی چه؟!

کارگاهی برگزار شده بود در رابطه با هدف گذاری… از تعدادی خواسته شد، ۵مورد از اهداف مهم زندگیتان را بنویسید. یک نفر نوشته بود: پول، پول، پول، پول و پول! این نشان دهنده ی دید صرفا مالی ایشان بود. آینده ی این فرد قابل حدس است که می خواهد چندین شغل داشته باشد، و یا مدت زمان زیادی از روز خود را اختصاص به کارش دهد. فرد دیگری ممکن است این طور فکر کند، که شب ها شام هم اگر نان و ماست بخورد، ولی در کنار خانواده و یا دوستان باشد، لذت بخش ترین لحظات زندگی اش خواهد بود، و همین شام برایش عالی و کافی است! بنظرشما آیا نگاه اقتصادی این دو نفر مانند یکدیگر است؟! این دو قطعا در آینده دچار مشکل خواهند شد.

نکته ی دیگری که باید به آن اشاره کرد، بعضی از خانواده ها از خانواده پسر انتظار داشتن خانه برای دخترشان هستند! که در صورت نداشتن، اشاره به نداشتن کفویت اقتصادی می کنند!!! این فکر اشتباهه محض است. باید بررسی شود که آیا آقا جای رشد در زمینه کاری و مالی دارند یا خیر؟! آیا توانایی اداره زندگی مشترک را دارند؟ در قسمت بلوغ ها به آن اشاره خواهیم کرد.

 

۵_کفویت فرهنگی

خانواده پسر رسم دارند، که وقتی کسی عروسی می کند، تا ۱۰ روز جشن بگیرند. و انجام نشدن آن را بی احترامی تلقی می کنند. اما خانواده ی دختر در یک روز این مراسم را برگزار می کنند، و اصلا ۱۰ روز جشن را کاری منطقی نمی دانند.علاوه بر انرژی مضاعف، هزینه ها چندین برابر خواهد شد. بنظرتون وصلت این دو خانواده با مشکل مواجه نخواهد شد؟!

ما باید بررسی کنیم عاداتمان، آدابمان، رسوممان، سنت هایمان، ثروت هایمان، روابط اجتماعی و…چقدر باهم تناسب دارد. و هرچه فاصله زیاد باشد، باعث تنش خواهد شد. فرض کنید خانم در خانواده ای که زن سالار بوده رشد کردند و آقا در خانواده ای مرد سالار…این دو با یکدیگر کفویت فرهنگی ندارند.

حدودا ۱۰ سال پیش در دانشگاه تهران نظرسنجی انجام شد از دانشجویان مجرد و متاهل…و سوال به این صورت بود که بنظرشما مهم ترین مانع برای ازدواج دانشجویی چیست؟! چند مورد نوشته شده بود و از آن ها خواسته شد که گزینه ی مورد نظر خود را علامت بزنند. نتیجه اینطور حاصل شد، که مجرد ها مسایل اقتصادی را علامت زدند، و اینکه پول کافی برای شروع یک زندگی را ندارند! و متاهل ها که در دانشگاه ازدواج کردند، ( ممکن است فردی از شیراز و دیگری از اصفهان، دانشگاه تهران قبول شده باشند و باهم ازدواج کرده باشند.) گزینه ی عدم تطابق فرهنگی را علامت زده بودند.

دوستان، یک فرد اصفهانی، شیرازی، بلوچی، کرد، لر، …هرکدام از هر نقطه از کشورمان، آداب و رسوم خاص خود را دارند. و در زندگی ما می تواند خیلی موثر باشد. سوال: آیا ازدواج بین دو شهر متفاوت و یا دو قبیله اشتباه است؟! ما هیچ وقت همچین حرفی نمی زنیم، بررسی اینکه چقدر اختلاف فرهنگی میان خانواده خود و فرد مورد نظرتان دارید، را به عهده خودتان می گذاریم، و در نهایت تصمیم نهایی با خود شماست. ما فقط شمارا از عواقب آن آگاه می کنیم.

 

۶_کفویت ظاهری

باکسی ازدواج کنید، که بهره ی او از زیبایی به شما نزدیک باشد. لطفا قبل از دیدار باکسی، خود را در آینه نگاه کنید. شما با شریک زندگی خود، باید تناسب چهره و ظاهری داشته باشید. قرار نیست دیو و دلبر با هم ازدواج کنند! ما نقاشی خداوند هستیم. خداوند در قرآن می فرماید: من شمارا صورتگری کردم. پس زشتی وجود ندارد، اما تناسبات مهمه، و وجود دارد. ضمن اینکه سلیقه ما هم در انتخاب یک ظاهر زیبا و دلنشین دخیل است.

قد آقا و خانم ترجیحا یا هم اندازه باشد،و یا قد خانم کوتاه تر باشد. اگر قد خانم از آقا بلندتر باشد، در اکثریت موارد احساس حقارت به وجود می آید، و اگر قد خانم کوتاه تر باشد، خانم احساس حمایت می کند. این موارد همگی بعد روانی دارد.

8 مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج از دیدگاه کفویت (قسمت دوم)

۷_کفویت سیاسی

با کسی ازدواج کنید که از نظر سیاسی یا در یک جبهه باشید، و یا اگر اهل سیاست نیستید، هردو نباشید! اگر من دیدگاه معمولی سیاسی دارم با کسی باید ازدواج کنم که دیدگاه معمولی دارد. اما اگر دو نفر با گرایش های مختلف سیاسی و با تعصب باشند، و ازدواج کنند، قبل از هر انتخاباتی آن ها دعوا خواهند داشت! دوستان اگر می خواهید با کسی زندگی کنید، که گرایش سیاسی پر رنگی دارد، یا باید به همون گرایش و با همون تعصب در آیید یا نباید با او ازدواج کنید.

 

۸_شخصیتی

ما دو نوع شخصیت داریم: درونگرا و برونگرا…درونگراها بیشتر سکوت را دوست دارند و عاشق آرامش و طبیعت هستند. معمولا کم حرف و شنونده های خوب و صبوری هستند. برونگراها معمولا پرحرف، شلوغ کن و پر سروصدا و فعال هستند.تفریحاتشان معمولا مسافرت، کوه، ورزش، مهمونی و…می باشد. در واقع بیشترین لذت را با بودن در جمع، می برند. حالا تصور کنید خانمی درونگرا با آقایی برونگرا ازدواج کردند و می خواهند برای تعطیلات آخر هفته خود برنامه ریزی کنند! فکر می کنید پیشنهاداتشان چقدر به یکدیگر شباهت داشته باشد؟! یکی عاشق شلوغی یکی عاشق سکوت! یکی فعال و پر انرژی دیگری آرام!

دوستان با کسی ازدواج کنید که از نظر شخصیتی به شما نزذیک باشد.

 

کلام آخر: یا خداااااااااااااااا

با این شرایط سختگیرانه، آیا دیگر فردی برای انتخاب هم خواهد ماند؟!

بله! در مقاله ی هفته ی آینده تیم مشاوره تالارنامه قبل از برنامهریزی عروسی وبرپایی جشنتان،  معیارهای ازدواج را جمع بندی خواهد کرد و به شما در انتخاب شریکی مناسب یاری خواهد رساند.

دسته بندی مطالب: روانشناسی , سبک زندگی

مطالب مرتبط :

فرستادن دیدگاه