۶ مورد از دلایل اساسی ازدواج و ۸ مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج (قسمت اول)

17th نوامبر 2018
6 مورد از دلایل اساسی ازدواج و 8 مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج (قسمت اول)

۶ مورد از دلایل اساسی ازدواج و ۸ مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج (قسمت اول)

طبق قولی که به شما عزیزان در مقاله قبل با موضوع اهمیت و آگاهی های لازم و ضروری قبل از ازدواج داده بودیم در اینجا تیم مشاوره ی تالارنامه به بررسی دقیق معیارهای مهم و مشاوره ازدواج پرداخته است. امیداواریم که مطالب مفید و آموزنده باشد.

دوستان، آیا قبول دارین برای کوه نوردی و طی کردن مسیری که پر از پیچ و خم، دو نفری با هم باشن بهتره تا تک نفره؟ قطعا دو نفره بهتره! حالا چرا؟!

دو نفری که یه مسیر و طی می کنند، با هم دیگه گپ می زنند، میگن، می خندن. اصلا متوجه نمیشن چجوری مسیر طی میشه. گاهی ممکن بین راه، یه نفر کم بیاره! بگه اووووو کو تا ما به اون بالا بالاها برسیم، و حتی رو بیاره به اینکه همه ی مسیر رو برگرده! اما بودن نفر دوم کنار فرد دیگر، باعث میشه بهش انگیزه بده، روحیه بده و اجازه نده به این راحتی منصرف بشه. گاهی اوقات کوهنوردا وسایلی باید با خودشون ببرند، که بستگی به زمان کوهنوردی، متفاوت خواهد بود. بعضی از وسایل کوهنوردی را باید هرشخصی جدا برای خودش بیاره مثل کنسرو، موادغذایی،.. ولی یه چیزایی هست که لازم نیست هرکسی جدا بیاره. مثل چادر، بیل و کلنگ تاشو،…

درواقع باری که هرکسی باید خودش ببره را می بره، ولی باری که مشترکه را تقسیم می کنند. وقتی باری تقسیم می شود فشاری که به هرکدام از افراد می آید برای حمل این وسایل، در طول مسیر کمتر خواهد شد. همچنین گاهی، عبور از مسیر سخت میشه. یکی قلاب می گیره و به اون یکی میگه برو بالا و پاتو بذار رو دوش من. بعد اون یکی دولا میشه و به نفر دوم میگه بیا …

درواقع هردو به صعود یکدیگر کمک می کنند، گاهی واقعا یک نفره نمیشه رفت بالا! مواقعی نفر اول به دومی میگه مواظب سنگ زیر پات باش، داره در میره! گاهیم زمان توجیه کردن یکدیگر رو ندارن، سریع نفر اول، دومی رو هل میده که اون سنگ بزرگ، نخوره بهش! اگر خطری پیش بیاید آن دو مراقب یکدیگر هستند.

۱- ازدواج باعث رشد و بزرگ شدن تر ما می شود.

درسته که دیگر وظایفمان عوض شده و حتی بیشتر و سنگین تر از قبل شده است. اما با همه ی سختی هاش باعث پختگی ما خواهد شد و درسهای زیادی از آن خواهیم آموخت.

۲- ازدواج باعث آرامش ما خواهد شد.

در مسیر زندگی، پیچ و خم های زیادی وجود داره. که اگر همراهی دلسوز کنارمان نباشد، ممکن است گاهی کم بیاوریم و هیچ وقت به آن حس رضایت و کیفیتی که از یک زندگی ایده آل انتظار داریم، نرسیم. قرار است دوای درد یکدیگر باشید

۳- ازدواج باعث مسیولیت پذیری ما خواهد شد.

دیگه الان من شده ما! برای تصمیمات مهم زندگیتون باید با یکدیگر مشورت کنید. حتی باید نتایج تصمیماتی که خواهید گرفت را در نظر داشته باشید چون نتیجه ی آن، حداقل در زندگی نفری دیگر، تاثیر گذار خواهد بود.

۴- ازدواج باعث افزایش روزی و برکت به زندگبمان خواهد شد.

خداوند درباره ازدواج سوره نور آیه ۳۲ می فرماید: (اگر تنگ دست باشید به فضل خودم بی نیازتان می کنم، بدانید که خدای شما، خدای دانا و گشایشگر است.) ما داستان های زیادی از زوج ها شنیدیم که از نظر مسایل مالی برای شروع زندگی جدید نگرانی هایی داشتند، که به مرور زمان و بعد از ازدواج برطرف شدند.

۵- ما در قبال نسل آینده و کشورمان مسیول هستیم

ثمره ی ازدواج می تواند فردی موثر و تاثیر گذار برای مردم کشورمان باشد، چه بسا برای تمامی انسان های روی زمین! و می توان با انتخاب پدر یا مادری مناسب برای فرزندمان بستر رشد بی نظیری را برایش مهیا کنیم. ضمن اینکه خودمان هم به همان اندازه نمونه باشیم.

۶-  انسان های موفق کسانی هستند، که قوانین عالم را شناختند و با یک به یک این قوانین خود را همسو کرده اند.

یکی از قوانین این عالم به این صورت است، که هرچیزی که دراین دنیا وجود دارد، جفت هست. در واقع هیچ چیزی در این عالم تک نیست. سوره یاسین آیه ۳۶: (منزه است خدایی که همه چیز را به صورت جفت آفرید، اعم از آنچه که زمین می رویاند، آدمیان و چیزهایی که شما نمی دانید.) ازدواج یعنی همسو شدن با آنچه که در کاینات جاری است. و هرچه همسوتر شوید موفقیت های بیشتری خواهید داشت.

توجه شما را به کلیپی در رابطه با دلایل ازدواج و بررسی موارد روانشناسی که در این حوزه شده است، جلب می کنم:

۷۵ درصد از طلاق های امروز مربوط به زوج هایی می شود که کمتر از ۱۰سال زندگی مشترک با یکدیگر دارند. علتش را میدونید؟ چون هنوز معیارها را به درستی نشناخته اند.

مراحل و معیارهای انتخاب:

۱- خودشناسی (تست)

آزمایش اول: همین الان برگه ای را بردارین و یک طرف بنویسید صفات مثبت و سمت دیگر صفات منفی، و نام ۵نفر از افراد خیلی خیلی نزدیک به خود را بنوبسید. اولین نفر ترجیحا اگر نامزد دارین یا کسی هست که دوستش دارین حتما اونو بنویسید. و برای هر نفر بارزترین صفات اخلاقی را جلوی هر اسم بنویسید. تقلبم نکنید! از کسی چیزی نپرسین خودتون بنویسید.

مرحله ی بعد روی برگه ی دیگری جدولی بکشین که فقط شامل دو ستون صفات مثبت و منفی است. و حالا صفات دوستانی که در برگه ی قبل نوشته بودین را جمع بندی کنید و به جدول دوم انتقال دهید. یعنی چی؟! یعنی مثلا برای اولین نفر در جدول اول نوشته شده مهربان و اگر این صفت برای بقیه افراد داخل جدول تکرارشده بشماریدش و تعداد آن را کنار آن ویژگی در جدول دوم بنویسید. مثلا ۳مهربان و همین طور این کار را ادامه دهید تا جدول کامل شود.

دوستان اگر ما از شما می خواستیم بدون تظاهر و راحت شخصیت خودتان را روی کاغذ بنویسید، و بگین در هرکدام از این ویژگی ها چقدر پررنگ هستین و چقدر کم رنگ، جدول دوم گویای شخصیت خود شماست!

این آزمایش در ۹۰ نقطه جهان انجام شد، ودر اکثریت موارد جدول دومی ویژگی های شمارا نشان می دهد. در واقع کسانی دوره ما جذب شدند که لنگه ی خودمان هستند! امام صادق(ع) می فرمایند: ( اگر می خواهی کسی را بشناسی، دوستان اورا بشناس!)  البته که استثنا هم داریم! امکانش هست ماکسانی را جذب کنیم، که اصلا هیچ شباهتی به ما ندارند و ما صرفا بخاطره حساسیتی که داریم، آن هارا جذب می کنیم. در نظر داشته باشید، توقعات ما با آنچه که می خواهیم باید یکسان باشد. وقتی انتظاری از شخص مورد نظرتان دارید، اول باید بررسی کنید که چقدر خودتان آن ویژگی را در خود دارید.

آزمایش دوم: کاغذی دیگر بردارین و تمامی ویژگی هایی که دوست ندارین همسر آیندتون داشته باشد را بنویسید. مثلا دروغ گویی، خیانت و…لطفا پس از نوشتن بلند برای خودتون بخونیدش. و اما لیست دیگری بنویسید، که شامل ویژگی های منفی شما باشد ولی نمی خواهید که همسرتون داشته باشد. لطفا بلند بخونیدش! مثلا: من نمی خوام همسر آیندم مثل من عصبی باشد.

نتیجه: دقت کردین وقتی اول جمله را می خونید، بلند و محکم می گین ولی به قسمت (مثل من) که می رسین آروم تر بیانش می کنید؟! انگار که نمی خوایم رو خودمون ایراد بذاریم!!! برای داشتن همسری مناسب لیستی از ایرادات خود تهیه کنید و برای برطرف کردن آن اقدام کنید، و خوبی هارا زندگی کنید و آن را در وجودتان تقویت کنید.

 

 

۲- ایمان واخلاق

روزی یک نفر پیش امام حسن مجتبی(ع) آمد و سوال کرد:( دخترم را به چه کسی بسپارم؟ خواستگار زیاد دارد.) ایشان فرمودن: (به کسی که بااخلاق و با تقوا باشد. زیرا که اگر دختر تورو دوست داشته باشد، به او محبت می کند. و اگر اورا دوست نداشته باشد، بخاطره دیانتی که دارد، اورا مورد آزار قرار نمی دهد.) توجه داشته باشید ملاک ایمان، صرف خواندن نماز و روزه نیست! امام صادق(ع) فرمودن: (بعضی از مردم به نماز و روزه عادت کرده اند!) حتما کنار این موارد، اخلاقیات هم بررسی کنید.(صداقت، امانت ذاری،…)

6 مورد از دلایل اساسی ازدواج و 8 مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج (قسمت اول)

۳- کفویت داشتن (تناسب داشتن، سازگاری داشتن)

این مبحث به این معنا نیست که دو نفر باید دقیقا مثل هم باشند!بلکه باید تناسب داشته باشند، یعنی در ۷۰ درصد موارد بهم نزدیک باشند. بعضی ها می گویند در صدر اسلام ما  ازدواج هایی داشتیم که کفویت نداشتند. نمونش ازدواج حضرت محمد به همراه خانم خدیجه که با اختلاف سنی زیاد خانم  از آقا شکل گرفته است. دوستان این موارد استثنا هستند، زیرا که امامان و پیامبران باید باکسی ازدواج می کردند، که از نظر مرتبه ایمانی بهترین و پاک ترین باشند، چون قرار بود همسرشان، مادر امام بعدی باشند، و اصلا این موارد را الگوی ازدواج خود قرار ندهید.

بعضی ها هم کاملا می دانند که با یکدیگر تناسب ندارند، و شروع می کنند به وعده دادن به یکدیگر که من بعد از ازدواج مثلا سیگارمو کنار میذارم! یا اینکه بعد از ازدواج همیشه نمازمو میخونم! اعتماد به این قول و قرار ها که اعتباری بهش نیست، اشتباهه…

در واقع تغییراتی که بخواهد بخاطره شما ایجاد شود، دوام و ماندگاری ندارد. و بعد از ازدواج در اکثر موارد به فراموشی سپرده می شود. با خودتون نگید ماشالااااا رفتارش خیلی خوبه…فقط دو تا ایراد داره، که اونم ایشالااااا می ذاره کنار! با ماشالا ماشالا و ایشالا ایشالا با کسی ازدواج نکنید! حالا سوال: آیا ما بعد از ازدواج نمی توانیم عوض شویم؟ آیا اجازه ی رشد نداریم؟! در جواب باید گفت چرا که نه؟! امااااا اطمینان ۱۰۰درصدی نیست که اگر هرکسی قصد تغییر کرد، حتما تغییر میکنه! پس اساس و پایه زندگیتان را بر مبنای اما و اگر نسازید!

کفویت در ۸ مورد خلاصه می شود، که در این مقاله، تنها عناوین آن را ذکر میکنم، و در مقاله ی بعد، تک به تک موارد را توضیح خواهم داد. تیم مشاوره تالارنامه قبل از برنامه ریزی عروسی شما، قصد دارد که شما انتخاب صحیحی داشته باشید، تا با همراهیتان در مراسم عروسی خود، رضایت قلبی شمارا به دست آورد.

۱_دینی

۲_نگرشی

۳_ادراکی

۴_اقتصادی

۵_فرهنگی

۶_ظاهری

۷_سیاسی

۸_شخصیتی

6 مورد از دلایل اساسی ازدواج و 8 مورد از معیارهای مهم و تاثیرگذار در ازدواج (قسمت اول)

 

دسته بندی مطالب: روانشناسی , سبک زندگی

مطالب مرتبط :

  1. فروغ گفت:

    سلام
    کل مقالتون را خوندم. میشه گفت با شما موافقم. کفیتش را قبول دارم. هم کفو بودن، تقریبا ۵۰ درصد از راه ازدواج را میره و بعد از اون شناخت
    اما یه نکته ای که برای من توی زندگیم اتفاق افتاد، نشناختن خودم بود.
    همیشه میگند ازدواج هندوانه در بسه است. ولی من بعد از ازدواجم و عروسی فهمیدم که خودمم هندوانه در بسته هستم. یعنی خیلی ملاک هام بعد از ازدواج در مقابل همسرم تغیر کرد که خودم فکرش را نمیکردم. پس تست خود شناسی ممکنه یکمی راه حل بهتری باشه.
    ممنونم ازتون

    • پگاه روضاتی (نویسنده) گفت:

      سلام، ممنون از توجه شما و چقدر خوب که در عین سخاوت، تجربتون در اختیار بقیه دوستان هم قرار می دهید.

فرستادن دیدگاه